logo


Samen vegetarisch leren koken!

Kook en geniet van lekker vegetarisch eten

Tijdens deze workshop maken we
de volgende gerechten
:

  • Hartige tomatentaart
  • Funghi marinata (champignons met italiaanse kruiden)
  • Filo deegdriehoekjes gevuld met kaas en/of spinazie
  • Gegrilde aubergine met een yogurt-knoflooksaus
  • Courgette/basilicum frittata’s
  • Gevulde groenterolletjes met tapenade en mozzarella
  • Couscoussalade met gegrilde groente
  • Tapenade

Deze workshop wordt bij u thuis gegeven, na afloop van de workshop mag elke deelnemer een “gast” uitnodigen om mee te genieten van hetgeen we gemaakt hebben. Er wordt voor een gedeelte en indien mogelijk met biologische producten gewerkt, en bij voorkeur uit de omgeving.
Minimaal 4, maximaal 6 personen*
Prijs: € 40,-- per deelnemer
Tijdsduur: 2,5 uur tot 3 uur



Mexicaans, de zon op je bor
d

Tijdens de workshop maken we een uitgebreide
Mexicaanse maaltijd.

Voorgerecht: Paprikasoep
Tussengerecht: Guacamole, een dip van avocado
Hoofdgerechten:
  • Enschilada’s (mexicaanse pannenkoekjes, gevuld en gebakken)
  • Quesadilla’s (een "sandwich" van tortilla's)
  • Salsa van mango (pittige salade van mango
  • Salsa van mais (pittige salade van mais)
  • Frijoles (een bonenschotel)
  • Empenadas (een pasteitje)

 

Buffet van feestelijke hapjes

Tijdens de workshop maken we een buffet bestaande uit allerlei feestelijke hapjes.

De gerechten die we maken zijn:
  • Hartige tomatentaart
  • Funghi marinata (champignons met italiaanse kruiden)
  • Filodeeg driehoekjes gevuld met kaas en/of spinazie
  • Gegrilde aubergine met een yoghurt-knoflooksaus
  • Courgette/basilicum frittata’s
  • Gevulde groenterolletjes met tapenade en mozzarella
  • Couscoussalade met gegrilde groenten
  • Tapenade

Mediteraan, koken met de tajine

Tijdens deze workshop maken we een maaltijd waarbij Afrikaanse, Arabische en Europese smaken gecombineerd worden. We maken hierbij gebruik van de tajine. Een tajine is een Marokkaanse aardewerken schaal met een kegelvormige deksel, waarin groenten en kruiden in hun eigen stoom gaar worden.

Voorgerecht: Carpaccio van rode biet
Tussengerecht: Pompoen-kokossoep
Hoofdgerechten:

  • Tajine met bloemkool en dadels
  • Aubergines met yoghurtsaus
  • Pilav-rijst
  • Papadums

Nagerecht: Dadeltaart